10/2/10

…Δικτάτορας στην απαγωγή Μυλωνά

Γράφει ο βασίλης χήτος





Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είναι ο άγνωστος συνεργός του θρυλικού δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα που πήρε μέρος στην απαγωγή του μεγαλοβιομήχανου της Θεσσαλονίκης Γιώργου Μυλωνά.
Το όνομα αυτού του συνεργού που προφανώς δεν είναι αληθινό αποκαλύφθηκε εδώ και λίγες ώρες, στο παρασκήνιο της πολύκροτης δίκης που ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου στη συμπρωτεύουσα, με μεγάλο απόντα τον πολυσυζητημένο φυγά.
Το πρόσωπο όμως είναι υπαρκτό καθώς όπως αποκάλυψε στο δικαστήριο ο Κρητικός κατηγορούμενος Ασημάκης Λαζαρίδης ο άφαντος γεροδεμένος άνδρας ήταν αυτός που στο λιμάνι του Πειραιά του παρέδωσε χέρι με χέρι 150.000 € που αποτελούσαν ένα μικρό ποσοστό από το μερίδιο για τη συμμετοχή του στην απαγωγή Μυλωνά.
Το ζητούμενο όμως είναι πως αυτή η αντιεξουσιαστική ομάδα με τον Πόλι Γεωργιάδη και τον Βαγγέλη Χρυσοχοϊδη, επέλεξε να δώσει σε μέλος της το ψευδώνυμο ενός δικτάτορα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Βέβαια ο Βασίλης Παλαιοκώστας φημίζεται για το χιούμορ του, γι αυτό άλλωστε και είχε επιλέξει να αφήσει την κασέτα με το ηχογραφημένο μήνυμα του απαχθέντα Μυλώνα σε εκκλησία της Θεσσαλίας.
Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος που περιγράφεται ως ψηλός ήταν ο άνδρας που νοίκιασε τη βίλα-κρησφύγετο στη Σουρωτή και είχε κάνει όλη την υποστηρικτική προεργασία.
Όπως πάντως αποκάλυψε ο Κρητικός κατηγορούμενος ο «Ψηλός» του είχε υποδείξει στη συνάντηση τους στον Πειραιά, πως το υπόλοιπο μερτικό του ύψους 830.000 € είναι θαμμένο - για λόγους ασφαλείας - σε συγκεκριμένη αμυγδαλιά της ίδιας περιοχής.
Ο λόγος του Παπαδόπουλου επιβεβαιώθηκε καθώς ο Λαζαρίδης όταν συνελήφθη υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο και έτσι αυτά τα λίτρα βρέθηκαν θαμμένα στο δέντρο με τα …χρυσά αμύγδαλα.
Ο Κρητικός που μόλις έφτασε στα Χανιά έκανε το λάθος να εκδηλωθεί και να αγοράσει με 82.000 € τζίπ Μερσεντές, ανέφερε πως η μεταγωγή του στην Θεσσαλονίκη έγινε στα πρότυπα της CIA με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου C 130.
Απ’ όλους τους κατηγορούμενους πάντως ο Λαζαρίδης αναμένεται να έχει την καλύτερη μεταχείριση καθώς ο ίδιος ο κ. Μυλωνάς ανέφερε στο δικαστήριο ότι:
« Ο Λαζαρίδης μου μιλούσε πάντα στον πληθυντικό και με πρόσεχε ιδιαίτερα. Μία φορά μάλιστα που δεν μου άρεσε το φαγητό μου είπε: Στενοχωριέμαι κ. Μυλωνά που δεν τρώτε ».
Την υπεράσπιση του Κρητικού έχει αναλάβει ο ποινικολόγος των Αθηνών Σταύρος Γεωργίου ο οποίος μιλώντας στο « Crimes on air» μας δήλωσε πως:
« Οι παράγοντες της δίκης κατέθεσαν πραγματικά περιστατικά και γεγονότα που έγιναν και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του ».
Ο Βασίλης Παλαιοκώστας πάντως πριν την τελευταία του απόδραση με ελικόπτερο είχε καταθέσει στον ανακριτή, πως με τη θέληση του υπέδειξε στην Περαία που είχε θάψει 3 εκατομμύρια ευρώ, όταν ο μεγαλοβιομήχανος στην Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης του παραπονέθηκε πως δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τους υπαλλήλους του.
Ο δραπέτης μάλιστα για να μη φανεί …συγκεντρωτικός, είχε καταθέσει πως αυτό έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των Γεωργιάδη και Χρυσοχοϊδη.
Στο δικαστήριο προκάλεσε κακή εντύπωση το γεγονός όταν ο πρόεδρος της έδρας, διαβάζοντας την κατάθεση Παλαιοκώστα επιχείρησε να διχάσει τους κατηγορούμενους λέγοντας τους ότι: « Ο Παλαιοκώστας που εσείς τον έχετε σαν θεό σας …έδωσε ».